Ο Σοβαρός Κύριος Ερνέστος

O s c a r W i l d e

O Oscar Wilde γεννήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας το 1854. Ο πατέρας του ήταν γιατρός και ιδιαίτερα ξακουστός για την ακαθαρσία και την ακαταστασία που τον διέκριναν. Δεν άλλαζε σχεδόν ποτέ τα ρούχα του και τα νύχια του ήταν πάντα ολόμαυρα. Ένας από τους λόγους που ήταν επίσης γνωστός ήταν για τις πολλές ερωτικές κατακτήσεις του. Παρόλη την υπερβολική του ακαθαρσία, ή ίσως και εξαιτίας αυτής, κέρδιζε την συμπάθεια και την αγάπη των γυναικών. Ενώ ο πατέρας του Oscar Wilde ήταν ιδιαίτερα κοντός, σχεδόν νάνος, η μητέρα του ήταν πολύ ψηλή και γεροδεμένη γυναίκα. Και οι δύο γονείς του ήταν πολύ εκκεντρικοί τύποι, γεγονός που δεν τον άφησε ανεπηρέαστο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Ο Wilde πέρασε τα πρώτα 10 χρόνια της ζωής του στην χώρα του, σπούδασε στο TRINITY COLLEGE στο Δουβλίνο και στην Οξφόρδη πήρε το ντοκτορά του. Το 1875 επισκέφτηκε την Ιταλία και το 1877 την Ελλάδα. Το 1879 μεταναστεύει στην Αγγλία και ζει στο Λονδίνο. Το 1883 παντρεύεται την Constance Lloyd με την οποία απέκτησε δύο γιους τα επόμενα δυο χρόνια. Μερικά χρόνια αργότερα καταδικάζεται σε 2 χρόνια φυλάκιση και καταναγκαστικά έργα με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Μετά την αποφυλάκιση του και κυνηγημένος από την κοινωνική κατακραυγή μεταναστεύει στα 1890 στο Παρίσι όπου και πεθαίνει από μηνιγγίτιδα σε ηλικία 46 ετών και πάμπτωχος. Ο Oscar Wilde διακήρυξε ότι η αναζήτηση της ομορφιάς και του ωραίου πρέπει να είναι ο βασικός σκοπός των ανθρώπων και προσπαθούσε να δείξει στο κοινωνικό του περιβάλλον την σημασία της ομορφιάς στην καθημερινή ζωή με το να τους δείχνει πώς να ντύνονται, να στολίζουν τα σπίτια τους κ.α. Ο ίδιος ντυνόταν με τα πιο φανταχτερά ρούχα, με τα πιο έντονα χρώματα με αποτέλεσμα να γίνεται το αντικείμενο πολλών σχολίων. Οταν άρχισε να νιώθει καταπίεση από την ανυπόφορη αίσθηση του κακού και του σατανικού άρχισε να ποθεί την επιστροφή στην αθωότητα. Το κύριο προϊόν αυτού του πόθου του ήταν και η συγγραφή του έργου του, «O σοβαρός κύριος Ερνέστος». Σε αυτό του το έργο ο Oscar Wilde μας παρουσιάζει μια ομάδα ενήλικων ανθρώπων που συμπεριφέρονται σαν παιδιά και επιτυγχάνει με δεξιοτεχνία να απεικονίσει μια κατάσταση παιδικής αθωότητας. Για να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα χρησιμοποιεί κυρίως παράλογο διάλογο μεταφέροντας τον θεατή σε έναν κόσμο παράλογο και αθώο συνάμα. Εκφράζει την πεποίθηση του ότι ο άνθρωπος μπορεί να παραμείνει αθώος όπως ένα παιδί ανεξάρτητα από την ηλικία του. Το έργο αυτό είναι μια φάρσα, ένα έργο αθωότητας. Ο διάλογος έξυπνος και ανόητος, η συμπεριφορά των χαρακτήρων παιδιάστικη και οι καταστάσεις παρατραβηγμένες και αφύσικες. Τα πρώτα έργα του Wilde ήταν παραμύθια και ένα μυθιστόρημα. Τα κυριότερα έργα του γνωστά σε όλον τον κόσμο, τα οποία και τα περισσότερα από αυτά μεταφέρθηκαν και στην μεγάλη οθόνη, είναι:

* Η βεντάλια της Λαίδης Γουιντερμίρ.
* Ένας ιδανικός σύζυγος.
* Ο σοβαρός κύριος Ερνέστος.
* Μια γυναίκα χωρίς σημασία.

…Λίγα λόγια από την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ INTERACTION…

Interaction είναι το διακριτικό γνώρισμα μιας ιδέας, κατά το πνεύμα όμως των μελών που την απαρτίζουν πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης και γιατί όχι και γιορτής. Είναι γνωστό ότι στους Δήμους της Αθήνας πριν 2000 χρόνια γεννήθηκε το δράμα από γιορτές ανθρώπων του λαού. Σήμερα η θεατρική μας ομάδα «INTERACTION» βρίσκει ταπεινά ένα χώρο σε μια γωνιά της Αθήνας και καλεί σε συνάντηση εδώ παλιές και νέες ανησυχίες εκφρασμένες ή μη. Ορισμένος είναι μόνο ο χώρος… Ορισμένες είναι οι σχέσεις…Ο ηθοποιός υπάρχει για το Θέατρο. Το Θέατρο υπάρχει για το κοινό του. Συνεχίζεται εδώ και παράλληλα ενισχύεται και συμπληρώνεται η προσφορά στο χώρο της Θεατρικής Τέχνης που ξεκίνησε πριν 10 χρόνια με την ίδρυση της «Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Φωτιάδη Διομήδη» από τον σκηνοθέτη Φωτιάδη Διομήδη. Στο κέντρο της δραματικής εκπαίδευσης της σχολής μας τέθηκε όχι το άτομο, αλλά η ομάδα ή καλύτερα οι σχέσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ των ατόμων καθ’ όλη την διαδικασία της Δραματικής εκπαίδευσης. Η ίδρυση της θεατρικής ομάδας «INTERACTION» γίνεται καρπός αυτής της καλλιέργειας και διαγράφεται ευρύτερα μια ακτίνα του κύκλου… Οι απόφοιτοι της σχολής, το νέο καλλιτεχνικό αίμα, μπορούν να πραγματοποιήσουν εδώ την πρώτη τους συνάντηση με το κοινό, κρατώντας ανόθευτη την δημιουργικότητα τους από το κατεστημένο και το παρωχημένο που δυστυχώς επιβιώνει και στον χώρο της τέχνης.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Φωτιάδη Διομήδη(2002). Έχει ενεργή συμμετοχή και παρουσία στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Στο έργο υποδύεται τον Τζακ Ουόρδινγκ, ο οποίος έχει διπλή ταυτότητα. Ζει στην επαρχία όπου είναι ιδιοκτήτης μιας αγροτικής περιουσίας και είναι κηδεμόνας της Σέσιλυ Κάρντιου. Είναι ένας πολύ σοβαρός, ακέραιος και τίμιος άντρας. Κάνει συχνές επισκέψεις στο Λονδίνο με το όνομα ΕΡΝΕΣΤ και επιδίδεται στις διασκεδάσεις. Στο έργο είναι ερωτευμένος μέ την Γκούεντολιν και ζητά να την παντρευτεί.

ΜΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΗΣ

Γεννήθηκε στην Γερμανία μεγάλωσε όμως στην Καβάλα. Αποφοίτησε από την Θεολογική σχολή το 1999 και αμέσως μετά γράφτηκε στην Δραματική Σχολή Φωτιάδη Διομήδη, στην οποία βρίσκεται στο τρίτο και τελευταίο έτος. Έχει παίξει στο ‘ Ματωμένο Γάμο’ του Λόρκα ως φοιτητής της Θεολογικής και στα «Κόκκινα Φανάρια» σαν πρωτοετής της Σχολής Φωτιάδη. Το 2002 ως μέλος της θεατρικής ομάδας INTERACTION συμμετείχε σε δύο μονόπρακτα του Τ. Ουίλλιαμς. Υποδύεται τον Άλτζερνον Μονκρίηφ και ζει στο Λονδίνο υπό την στενή παρακολούθηση της θείας του Λαίδης Μπράκνελ. Έχει εφεύρει έναν φανταστικό φίλο ανίατα άρρωστο, τον Μπάνμπουρι. Όταν πηγαίνει στην επαρχία να επισκεφτεί τον φίλο του παίρνει το όνομα ΕΡΝΕΣΤ, δηλαδή το όνομα του φανταστικού αδερφού του Τζακ, με σκοπό να συναντά την Σέσιλυ Κάρντιου με την οποία ερωτεύεται κεραυνοβόλα και της ζητά να τον παντρευτεί.

ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ζει , μεγάλωσε όμως στην Κόρινθο. Αποφοίτησε από την σχολή αισθητικής που σπούδαζε και γράφτηκε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Φωτιάδη Διομήδη, όπου είναι τελειόφοιτη. Ήταν μέλος της θεατρικής ομάδας Κορίνθου. Η πρώτη της επαγγελματική απόπειρα στο θέατρο ήταν το 2002 με την θεατρική ομάδα INTERACTION σε τέσσερα μονόπρακτα του Τένεσυ Ουίλλιαμς. Είναι η μητέρα της Γκουέντολιν και θεία του Άλτζερνον. Είναι μέλος της υψηλής αριστοκρατικής κοινωνίας της Αγγλίας. Το πάθος της είναι να κρατά και να ενδυναμώνει την υψηλή αυτή θέση της. Σκοπός της είναι να βρει έναν καλό σύζυγο για την Γκουέντολιν και νά επεμβαίνει στην προσωπική ζωή του ανιψιού της Άλτζερνον.

ΕΙΡΗΝΗ ΒΟΥΙΔΑΣΚΑΚΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά την φοίτησή της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών γράφτηκε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Φωτιάδη στην οποία βρίσκεται στο τελευταίο έτος. Εκτός από μέλος διαφόρων ερασιτεχνικών ομάδων την πρώτη της ουσιαστική επαφή με το Θέατρο την είχε ως μέλος της θεατρικής ομάδας INTERACTION κατά τη περίοδο 2001-2002 μέσω της οποίας της δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχει σε δύο μονόπρακτα του Τ. Ουίλλιαμς. Στο έργο είναι η κόρη της Λαίδης Μπράκνελ, Γκουέντολιν Φέαρφαξ. Είναι τρελά ερωτευμένη με τον Τζακ Ουόρδινγκ, τον οποίο όμως τον γνωρίζει με το φανταστικό όνομα Έρνεστ. Αυτός άλλωστε είναι και ο κύριος λόγος που τον έχει ερωτευτεί και θέλει να τον παντρευτεί παρόλη την αντίρρηση της μητέρας της. Σύντομα ανακαλύπτει ότι το πραγματικό του όνομα δεν είναι Έρνεστ..

Ο Σ ο β α ρ ό ς κ ύ ρ ι ο ς Ε ρ ν έ σ τ ο ς
O S C A R W I L D E

Τα πρόσωπα του έργου με την σειρά που εμφανίζονται στην σκηνή

Λέιν………………………….Ελπιδοφόρου Αντρέας
Άλτζερνον Μονκρίηφ……………..Πετρουλής Μάνος
Τζων (Τζάκ) Ουόρδινγκ…………..Ποιμενίδης Γρηγόρης
Λαίδη Μπράκνελ…………………Πετροπούλου Ελένη
Γκουέντολιν Φέαρφαξ…………….Βουιδασκάκη Ειρήνη
Σέσιλυ Κάρντιου………………..Βλάχου Στέλλα
Μις Πρίσμ……………………..Σταμπόλη Ελένη
Εφημέριος Τσάζουμπλ…………….Σκλαβούνος Σπύρος
Μέριμαν……………………….Μαυροειδής Γιώργος

Πρώτη παράσταση σ’ αυτό το θέατρο: 5 Μαΐου 2003

Πράξη α’
Το διαμέρισμα του Άλτζερνον Μονκρίηφ στο Λονδίνο

Πράξη β’
Ο κήπος του αρχοντικού του Τζακ στο Γούλτον, μιας μικρής επαρχιακής πόλης στην Αγγλία

Πράξη γ’
Το σπίτι του Τζακ στο Γούλτον

Εποχή σύγχρονη κατά το 1895
Ενδιάμεσα των τριών πράξεων υπάρχει διάλειμμα 10 λεπτών.

Μετάφραση Σπηλιωτόπουλος Στάθης
Σκηνοθεσία Φωτιάδης Διομήδης
Σκηνογραφία Λαμπρόπουλος Σωκράτης
Φωτισμός-Ήχος Χαμσαλάρης Χρήστος
Ησαΐας Κων/νος
Ενδυματολογία Τσιαντούκλα Νατάσσα
Αμβροσίου Χρυσάνθη
Μουσική Μούτσος Ιωάννης
Φροντιστήριο INTERACTION
Επιμέλεια προγράμματος Βουϊδασκάκη Ειρήνη
Καλλιτεχνική επιμέλεια Λαμπρόπουλος Σωκράτης
προγράμματος- φωτογράφηση

ΣΤΕΛΛΑ ΒΛΑΧΟΥ

Γεννήθηκε τον Νοέμβρη του 1978 στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή της από τα ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων γράφτηκε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Φωτιάδη Διομήδη στην οποία διανύει το τρίτο και τελευταίο έτος της φοίτησης της. Από μικρή είχε αγάπη για το Θέατρο και τον Χορό με τα οποία ασχολήθηκε σε ερασιτεχνικές και μαθητικές εκδηλώσεις. Την πρώτη της επαγγελματική επαφή με τον Θέατρο την είχε ως μέλος της θεατρικής ομάδας INTERACTION συμμετέχοντας σε δύο μονόπρακτα του Τ. Ουίλλιαμς Είναι 18 χρονών κηδεμονευόμενη του Τζακ. Ζει στην επαρχία με την παιδαγωγό της την Μις Πρίσμ. Έχει έναν μυστικό έρωτα για τον ανύπαρκτο αδερφό του Τζακ, Έρνεστ. Κυρίως για το όνομα του και την κακή, του φήμη. Όταν α Άλτζερνον εμφανίζεται με το φανταστικό όνομα Έρνεστ τον βλέπει σαν τον μέλλοντα σύζυγό της, αλλά σύντομα και αυτή ανακαλύπτει ότι το πραγματικό του όνομα δεν είναι Έρνεστ.

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΠΟΛΗ

Γεννήθηκε στην Κύπρο όπου και μεγάλωσε. Αφού τελείωσε τις σπουδές της εκεί, πληροφορική-υπολογιστές, ήρθε στην Αθήνα όπου και γράφτηκε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Φωτιάδη Διομήδη. Τώρα βρίσκεται-στο δεύτερο έτος της φοίτησης της και η συμμετοχή της στην παράσταση αυτή είναι η πρώτη της επαφή με το επαγγελματικό θέατρο. Είναι η παιδαγωγός της Σέσιλυ Κάρντιου. Διαφωνεί με την παιδιάστικη συμπεριφορά και ζωηρότητα της Σέσιλυ και της συστήνει να γίνει πιο σοβαρή και να δώσει περισσότερη προσοχή στην γερμανική της γραμματική και τα γαλλικά για να καλυτερεύσει τον εαυτό της. Η Μις Πρίσμ έχει ερωτικό ενδιαφέρον για τον εφημέριο Τσάζουμπλ και προσπαθεί σε όλο το έργο να τον πείσει να την παντρευτεί.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα τα τέλη της δεκαετίας του 70. Είναι τελειόφοιτος της σχολής Φωτιάδη και συμμετέχει για πρώτη φορά στην ομάδα INTERACTION. Η αγάπη του για το θέατρο ξεκίνησε όταν του ζητήθηκε να παίξει σε παραστάσεις της κατασκήνωσης. Είναι ο εφημέριος της ενορίας της επαρχιακής πόλης του Τζακ. Ακολουθεί αυστηρά τους κανόνες της πρωτοχριστιανικής εκκλησίας όσο αφορά το γάμο και γι’ αυτόν τον λόγο παραμένει και ο ίδιος άγαμος. Έχει βαθιά ερωτική συμπάθεια για την Μις Πρίσμ. Προσπαθεί να αποκρύψει την συμπάθεια του αυτή αλλά στο τέλος εκδηλώνεται. Στο έργο αναλαμβάνει να βαπτίσει τον Τζακ και τον Άλτζερνον.

ΑΝΤΡΕΑΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

Γεννήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου το 1978. Μετά την στρατιωτική του θητεία και την αποφοίτηση του από την Α’ τεχνική Σχολή Λευκωσίας στο τμήμα μηχανολογίας αρχίζει να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής. Δύο χρόνια μετά έρχεται στην Αθήνα όπου και γράφεται στην Δραματική Σχολή Φωτιάδη Διομήδη. Σήμερα βρίσκεται στο δεύτερο έτος της φοίτησης του συμμετέχοντας για δεύτερη χρονιά σε παράσταση της ομάδας INTERACTION. Είναι ο πιστός υπηρέτης του Άλτζερνον. Η σχέση του με το αφεντικό του είναι απόλυτα αρμονική και ευτυχής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ

Κατάγεται από την Λιβαδειά Βοιωτίας και φοιτά στο πρώτο έτος της Δραματικής Σχολής Φωτιάδη Διομήδη. Έχει λάβει μέρος ερασιτεχνικά στις παραστάσεις «Εκκλησιάζουσες» και «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βασίλη Βείτη και «Βάκχες» σε σκηνοθεσία Λαζάρου Παπαδόπουλου. Φέτος συμμετέχει στην ομάδα INTERACTION για πρώτη φορά. Ο υπηρέτης του Τζακ στην επαρχιακή πόλη. Είναι ένας τίμιος άντρας και πιστός στο αφεντικό του.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΣΑΪΑΣ

Μουσική – Φωτισμού. Πρωτοετής φοιτητής στην Δραματική Σχολή Φωτιάδη Διομήδη. Κατάγεται από την Κύπρο. Κατά τα σχολικά του χρόνια δούλεψε στο επαγγελματικό θέατρο στην Κύπρο «Θέατρο Ένα». Έπαιξε στα έργα «Κουρδιστό πορτοκάλι» του Antony Bergin, ήταν βοηθός σκηνοθέτη στο «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη και στην «Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΤΣΟΣ

Μουσική – Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κόρινθο όπου και τελείωσε σπουδές αρμονίου. Είναι σπουδαστής του Εθνικού Ωδείου Αθηνών στο πιάνο και ανώτερα θεωρητικά. Έχει συνθέσει 4 soundtracks για video art – video clip για λογαριασμό του Middlesex University of London – fine arts and technology. Έχει εργαστεί ως μουσικός παραγωγός σε ραδιοφωνικό σταθμό.

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

Σκηνοθέτης

Ο Διομήδης Φωτιάδης γεννήθηκε στην Κερύνεια της Κύπρου. Εγκατέλειψε το διδασκαλικό επάγγελμα για να ασχοληθεί με το θέατρο. Σπούδασε Δραματική Τέχνη και Σκηνοθεσία Θεάτρου στο Λονδίνο και κατέχει τον διακριτικό τίτλο του A.D.B (Association of Drama Board in Drama and Theatre Arts). Κατά την εικοσιπεντάχρονη παραμονή του στο Λονδίνο σκηνοθέτησε με το British Drama League τα έργα : Άνδορ του Μαξ Φρις, Έμπορος της Βενετίας του Σαίξπηρ, Έντα Γκάμπλερ του Ίψεν, Σοκολατένιοι στρατιώτες του Μπέρναρντ Σω. Με το «FRINGE THEATRE» (περιφερειακά Θέατρα του Λονδίνου) σκηνοθέτησε τα έργα: Amber for Ann του Arthur Watkin, The Collector του David Parker, Ο κύκλος του Σώμερσετ Μωμ, Επικίνδυνη στροφή του Πρίσλευ, Ένας κρίνος στην μικρή Ινδία του Χάουαρντ. Σκηνοθέτησε επίσης με διάφορες θεατρικές ομάδες του Λονδίνου τα έργα: Χειμωνιάτικο Παραμύθι του Σαίξπηρ, Ο γυρισμός του Πίντερ, Μαύρη κωμωδία του Πήτερ Σάφφερ, Ξενοδοχείο Αμστερντα, του Όσμπορν, Αντιγόνη του Ανουίγ και άλλα. Στην Κύπρο σκηνοθέτησε κατά καιρούς τα έργα: Ιδιωτικές Ζωές του Νόελ Κάουορντ, Ένας ιππότης για την Βασούλα του Πρετεντέρη, Ενας υπερφυσικός μπεμπές του Όττο Σβαρτς, Αγάπη μου Ουάουα του Φρανσουά Καμπώ, Το ψυχοσάββατο του Ξενόπουλου, No room for love του Μάρριοτ, Ξύπνα Βασίλη, του Ψαθά. Στην Αθήνα σκηνοθέτησε τα έργα: Το νησί της Αφροδίτης του Αλέξη Πάρνη, Με συγχωρείς πρωθυπουργέ, του Taylor, Βαθιά γαλάζια θάλασσα τον Rattigan και τα Αρραβωνιάσματα του Δημήτρη Μπόγρη. Ο Διομήδης Φωτιάδης κατοικεί στην Αθήνα εδώ και δώδεκα χρόνια, όπου ίδρυσε και διευθύνει την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Διομήδη Φωτιάδη , αναγνωρισμένη από το υπουργείο πολιτισμού και έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση της θεατρικής ομάδας INTERACTION. Εκτός από την σκηνοθεσία και διδασκαλία Υποκριτικής στην Σχολή ασχολείται με την μετάφραση αγγλικών έργων στην ελληνική και έχει εκδώσει το βιβλίο «Η εξάσκηση του ηθοποιού» που αφορά την υποκριτική. Στην θεατρική ομάδα INTERACTION σκηνοθέτησε τα έργα «ο σοβαρός κύριος Ερνέστος» του Όκαρ Ουάϊλντ, το «ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Τέννεσσυ Ουίλλιαμς, και το «Παιχνίδι της μοναξιάς» του Ουίλλιαμ Γκίμπσον.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σκηνογράφος

Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής στις 17/8/1979. Παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής κοντά στη ζωγράφο Μαρία Παπαντωνίου και αργότερα στη ζωγράφο Αριστέα Πελλένη. Τελειώνοντας το γυμνάσιο συμμετείχε και βραβεύτηκε από την 23η διεθνή έκθεση ζωγραφικής Lidice I995 (23rd International Chirdrens’ Exhibition of Fine Arts) και του εστάλη και έπαινος από το υπουργείο πολιτισμού. Στο λύκειο έκανε την επεξεργασία και το μοντάζ στο βίντεο του 1ου γυμνασίου Κορίνθου για την παρουσίαση της πόλης στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Socrates Commenius το οποίο βραβεύτηκε ως η καλύτερη βιντεοπαρουσίαση πόλης στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Από το 1995 συνεχίζει σχέδιο στο ζωγράφο και γλύπτη Νίκο Στέφο. Το 1997 οργανώνει και παρουσιάζει την πρώτη έκθεση ενδυματολογίας του τμήματος Γαλατσίου. Έχει συμμετάσχει στην κατασκευή δυο μνημείων της αντίστασης. Είναι σπουδαστής στο τελευταίο έτος του Middlesex University of London – Fine Arts and Technology και επίσης σπουδαστής του τμήματος θεατρικών σπουδών της φιλοσοφικής σχολής Αθηνών στο μάθημα «H συμβολή της σκηνογραφίας στη θεατρική πράξη» της κας Λαλούλας Χρυσικοπούλου. Τελευταία τον τίμησαν , λόγω εξαιρετικών επιδόσεων, προσφέροντας του την θέση του μέλους του ακαδημαϊκού συμβουλίου του πανεπιστημίου. Εχει δημιουργήσει 10 βίντεο ART, 1 video clip και μια ταινία μικρού μήκους. Το 2002 συμμετείχε στην έκθεση της Motorolla στην τεχνόπολη Γκάζι με επιτυχία.

Related posts